XVI. Téli Madaraink vetélkedő
helyett
„Indulj el egy úton…”
Természetismereti turisztikai vetélkedő
Kedves Madárbarát Gyerekek, Kollégák!

   16 esztendőn keresztül /mivel az iskolánk átépítése miatt egy év kimaradt/ játszottunk együtt madarasat. Mi készítettük a feladatokat, rejtvényeket, Ti pedig annak rendje és módja szerint oldogattátok azokat, s küldtétek számunkra a megoldásokat. 15 alkalommal pedig találkoztunk személyesen is, hiszen mindig több százan jöttetek el a szóbeli döntőkre. Ezalatt az idő alatt több mint ezer csapat sok ezer diákja etette a madarakat, figyelte, leste őket, ismerkedett életmódjukkal, rejtett titkaikkal, s a feladatok megoldásával szerzett új ismereteket a madarak csodálatos világáról. Nagyon szép évek voltak ezek!
   Mint ahogy idén tavasszal a döntőn már jeleztem, madaras versenyünk az elmúlt tanévben szállt fel utoljára. Ez nem azt jelenti, hogy ezen túl nem szeretjük a madarakat, sem pedig azt, hogy nem etetgetjük, lessük őket. Ez csak annyit jelent, hogy befejeztük madaras versenyünket. Más, hasonlóan érdekes terület után néztünk. S meg is találtuk!
   Iskolánk diákjaival az elmúlt években végigjártuk az Országos Kéktúrát. /Most nyaranta már a Dél-Dunántúl útjait rójuk./ Utunk során csodálatos tájakon jártunk, érdekes növényekkel, állatokkal találkoztunk, ódon kolostorokat, templomokat, várakat fedeztünk fel, kedves, segítőkész embereket ismertünk meg, s annyi pozitív élmény ért bennünket, hogy ezt már nem bírjuk magunkban tartani! Kell, hogy Ti is részesüljetek belőle! Kell, hogy Ti is megismerjétek a gyalogos Magyarországot! Ezért gyertek velünk! Barangoljuk be együtt ezt az egész országot körbejáró gyalogutat, az Országos Kéktúrát!  És hogy a túránk még színesebb legyen, elkísér bennünket egy profi hegymászó csapat, kiknek a segítségével megismerkedhettek majd a „nagyobb” hegyek és a magyar hegymászás világával is.
Nosza rajta! Húzz bakancsot, vedd a zsákod és INDULJ EL EGY ÚTON!
   Seregélyes, 2016. január hava
                                                                                       Sajtos József

                                                              igazgató