Téli madaraink - versenyfelhívás, jelentkezés

IX. TÉLI MADARAINK
(Természetismereti feladatmegoldó verseny)

A Seregélyesi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Pelikán-ház Erdei Iskola meghirdeti a "IX. Téli madaraink" elnevezésű gyakorlati feladatmegoldó versenyét.

Verseny témája: tájegységünkre jellemző madarak, téli madaraink, madárvédelem, madarak az irodalomban, fontosabb hazai vizes élőhelyek.

Verseny célja: Játékos, logikára épülő, gondolkodtató feladatok segítségével megismertetni a gyerekekkel környezetünk legjellemzőbb madarait, téli madárvendégeinket, fontosabb hazai vizes élőhelyeket. Felhívni a figyelmet a gyakorlati madárvédelem fontosságára, s beavatni őket különböző madárvédelmi feladatokba.

A verseny résztvevői: A versenyt 3-8. osztályos diákok részére szervezzük, 3-4., 5-6., 7-8. évfolyam bontásban. A versenyre a fenti kategóriákon belül 4-4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Verseny menete: A verseny 3 levelezős s egy szóbeli fordulóból áll. A feladatokat minden hónap 4-ig kapják meg a versenyzők / január 4., február 4., március 4. /, s következő hónap 4-ig kell visszaküldeni a megoldásokat / február 4., március 4., április 4. /. A verseny döntőjét, a szóbeli fordulót április 22-e környékén rendezzük Seregélyesen, amelyre kategóriánként a tíz legtöbb pontot gyűjtő csapatot hívjuk meg.
E tanévtől először szeretnénk segítségül hívni az internet, az elektronikus levelezés nyújtotta lehetőségeket is. Az egyes fordulók feladatait szeretnénk minél több intézmény részére elektronikus úton eljuttatni, s a megoldásokat is hasonló módon fogadni. A beküldési határidőt szigorúan vesszük, a később beérkezett megoldásokat nem fogjuk értékelni! Ennek oka, hogy a beküldési határidőt követő 2. napon intézményünk induló honlapján megjelentetjük a forduló megoldásait, a 10. napon pedig az egyes csapatok által elért pontszámot.
A vetélkedőből senkit sem szeretnénk kizárni, ezért akinek nem áll módjában az internetes kapcsolattartás, kérjük jelezze! A megoldásokat a hagyományos postai úton is fogadjuk.

Jelentkezés módja: Jelentkezési határidő : 2007. december 31. 24 óra.
Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, elküldésével, illetve az abban kért adatok elektronikus úton történő eljuttatásával lehet.

Seregélyesi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
8111 Seregélyes, Fő út 201.
e-mail: seregisk@t-online.hu
tel/fax: 06/22-447-012
A borítékra írják rá a versenyünk nevét / Téli madaraink / is!

Jó felkészülést, jó versenyzést, szép élményeket kívánunk!

Seregélyes, 2007. november 19.

Természettudományi Munkaközösség és a Pelikán-ház Erdei Iskola